Als webdesigner ken je het verhaal ondertussen al wel. Het ontwerp is klaar de html is geschreven en dan begin je te testen:

  • Firefox, alles ok, het ziet er netjes uit.
  • Safari eveneens ok.
  • Internet Explorer ??? layout ziet er niet uit. De uitlijning slaat nergens op en dus begin je maar aan je IE stylesheet en alle bijhorende hacks.

Tot voorkort kon je aan dit alles nog ontkomen. Je volgt een cursusje flash, lijnt er alles proper in uit en publishen maar. (SEO gewijs een slecht idee, maar voor de graficus die niets van code moet weten, de ideale oplossing). Ik zei dus “tot voor kort” want ook hier wil Microsoft de rust verstoren. Dat de reus van Redmond zich aan geen enkele standaard kan houden, zelfs niet hun eigen, is algemeen geweten. Net als het feit dat ze zich overal in moeten mengen en dus ook in dit rustige water. Concreet zie ik het volgende gebeuren. Microsoft krijgt Silverlight niet snel genoeg van grond en gaat acties ondernemen. Meerbepaald zou het me niet verwonderen moest IE binnenkort geen standaard flash plugin meer hebben, maar enkel die van Silverlight. Daarenboven gaat de flashplayer raar reageren op alles wat met Windows te maken heeft en elke werkgroep die iets met flash of Scalable vector graphics te maken heeft krijgt af te rekenen met enkele Microsoft oenen die er een soepje van komen maken. Als klap op de vuurpijl proberen ze dan ook nog eens Silverlight af te schilderen als de standaard voor vectorcontent op internet. Je kan dus nu alvast je opleidingscheques voor volgend jaar gaan aanvragen : P

Related Blogs

  • Related Blogs on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *